Google reviews

5 Sterren Reviews

5 Sterren Reviews

NEEM CONTACT OP

10 vragen die u een aannemer altijd moet stellen

Wanneer u gaat samenwerken met een aannemer of een bouwbedrijf voor uw bouwproject, dan is het belangrijk dat u de juiste vragen stelt, voordat het bouwproject begint. Bouwbedrijf de Laat begrijpt dat goede communicatie voorafgaand en tijdens uw bouwproject essentieel is voor een positieve uitkomst. Om de communicatie optimaal te laten verlopen, moeten goede vragen gesteld worden door beide partijen. In dit artikel benoemen wij een aantal belangrijke vragen, die u een aannemer moet stellen voordat een bouwproject begint.
Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

1. Welke dingen moet ik zelf regelen om het bouwproject te kunnen starten?

Soms moet u zelf nog een aantal dingen regelen voordat het bouwproject kan beginnen. Vaak is dit het ontwerp, omgevingsvergunning of het verzamelen van overige documenten. 

Bij hoeft u deze dingen niet zelf te regelen. Wij kunnen alles van begin tot eind regelen. Op deze manier kunt u zich focussen op uw bouwproject en hoeft u zich geen zorgen te maken over andere dingen, zoals een omgevingsvergunning aanvragen. 

2. Is een offerte aanvragen gratis? 

Negen van de tien keer is een offerte aanvragen gratis, maar dit is niet altijd het geval. Wanneer een bouwbedrijf u kosten in rekening brengt voor het opstellen van een offerte, moeten zij dit van tevoren melden. Het is dus zeker goed om te vragen of een offerte gratis is. 

3. Heeft het aannemersbedrijf foto’s van projecten, die lijken op uw project? 

Dit is misschien wel een van de belangrijkste vragen die u kunt stellen aan een aannemer. Om te weten of een aannemer geschikt is voor uw bouwproject, is het belangrijk om foto’s te zien van een project dat lijkt op die van u. 

Vragen of een aannemer uw soort bouwproject al eerder heeft gedaan is dus ook zeker een erg belangrijke vraag om te stellen aan uw aannemer. 

4. Heeft het aannemersbedrijf reviews van tevreden klanten? 

Heeft de aannemer tevreden klanten? Het is altijd erg belangrijk om te checken of een aannemer positieve reviews heeft van eerdere klanten. Op die manier kunt u namelijk zien of het een professioneel en geschikt aannemersbedrijf is voor uw bouwproject.

5. Kan de aannemer u ondersteunen bij het maken van een ontwerp voor uw bouwproject? 

Wanneer u nog geen ontwerp heeft voor uw bouwproject kan ondersteuning hierbij erg fijn zijn. Vragen of een aannemer ondersteuning biedt bij het maken van een ontwerp is dus zeker een goede vraag. 

Bij Bouwbedrijf de Laat kunnen wij het ontwerp maken voor uw bouwproject. Wij zullen tijdens het maken van het ontwerp nauw met u samenwerken, zodat er geen misverstanden of fouten ontstaan tijdens het ontwerpen van uw bouwproject. Als het ontwerp klaar is zullen wij deze ook nogmaals een keer met u doornemen om fouten of misverstanden tijdens uw bouwproject te voorkomen. 

6. Kan de aannemer u helpen bij het aanvragen van een omgevingsvergunning? 

Een omgevingsvergunning aanvragen kan een complex proces zijn. Om deze reden is het erg belangrijk om te vragen of het aannemersbedrijf u ondersteuning biedt bij het aanvragen van een omgevingsvergunning of dat u dit zelf moet regelen. 

Bouwbedrijf de Laat kan de omgevingsvergunning voor uw bouwproject regelen. Wij begrijpen dat dit een complex proces kan zijn. Om deze reden staat Bouwbedrijf de Laat klaar om de omgevingsvergunning voor u te regelen, zodat u zich op uw bouwproject kan richten. 

7. Welke materialen gebruikt de aannemer voor uw bouwproject? 

Het is belangrijk om te vragen welke materialen een aannemer voor uw bouwproject gaat gebruiken. Deze vraag is belangrijk om te voorkomen dat een aannemer lage kwaliteit materialen gaat gebruiken. 

8. Met welke partijen werkt de aannemer samen voor uw bouwproject?

Met welke partijen werkt de aannemer samen? Deze vraag is goed om te stellen. Op deze manier kunt u namelijk ook de achtergrond van de partijen die meewerken aan uw bouwproject nalopen. 

9. Houdt de aannemer u op de hoogte over uw bouwproject? 

Wordt u op de hoogte gehouden van de vorderingen of problemen tijdens uw bouwproject? Deze vraag is ook zeker goed om te stellen aangezien goede communicatie essentieel is tijdens een bouwproject. 

Zoals eerder benoemd werkt Bouwbedrijf de Laat zeer nauw met u samen tijdens het hele bouwproject. Wij doen dit om te verzekeren dat het eindresultaat aan al uw wensen voldoet en er geen misverstanden ontstaan tijdens het project. 

10. Wat zijn de kosten en wat moet ik aanbetalen? 

Deze vraag is natuurlijk ook erg belangrijk om te stellen. Het is erg belangrijk om te weten hoeveel uw bouwproject gaat kosten, zodat u niet voor verrassingen komt te staan aan het eind van uw project. Daarnaast kunt u vragen hoeveel procent van het totaalbedrag u moet aanbetalen. 

Facebook
Twitter
Email
LinkedIn
WhatsApp
Pinterest

Onze Nieuwste Artikelen